Poročilo o čistilni akciji na območju KS Vrhnika-Breg

Spoštovani sokrajani,

obveščamo vas, da smo dne 1. aprila več kot uspešno opravlili čistilno akcijo na območju naše krajevne skupnosti.

Akcije se je udeležilo skupno 12 oseb, od tega kar 6 otrok. V vsega skupaj treh urah smo nabrali cca. 15 vreč smeti.

V veliko veselje nam je, da se je čistilne akcije udeležilo tako veliko število otrok, še bolj pa, da so otroci na čistilni akciji uživali. Vsi so v en glas zatrdili, da je bilo krasno!  Ob zaključku čiščenja so svoje roke oprali v bližnjem potočku, plastične rokavice pa uporabili kot vodne balone za zabavo in škropljenje.

Temeljito smo očistili sprehajalno pot po trasi nekdanje železnice na odseku od trgovine Mavrica pa vse do odcepa za trgovino Lidl. Lotili smo se tudi smeti, ki jih na nepozidano zemljišče mečejo tovornjakarji, ki parkirajo v bližini trgovine Lidl. Temeljito smo očistili tudi trate okoli blokov na Vrtnariji in območje proti vrtičkom in parkiriščem Vrtnarije. Zelo prav so nam prišle grablje, saj smo z njimi vlekli nesnago tudi iz vodnih jarkov. Našli smo opuščene avtomobilske gume, polomljene stole, pa nešteto praznih plastenk, pločevink in škatlic od cigaretov, …

Upamo, da bo v prihodnjih letih odziv na čistilno akcijo še večji, pobranih smeti pa čim manj – in to iz razloga, ker jih sploh ne bo odvrženih v naravo.

Hvala vsem udeležencem, da ste prispevali za lepše okolje in za lepši jutri!

Foto: Del ekipe.