Predstavitev KS Vrhnika-Breg v Cankarjevi knjižnici Vrhnika

Dne 9. 12. 2016 smo člani Sveta KS Vrhnika-Breg v prostorih Cankarjeve knjižnice Vrhnika v sodelovanju s krajani in drugimi gosti našo krajevno skupnost predstavili širši javnosti.

V začetku je predsednica KS Vrhnika-Breg, Renata Struna, predstavila KS v besedi in številkah. Nato pa se je pričel osrednji dogodek, ki se je odvijal skozi dialog dveh osnovnošolcev iz OŠ Antona Martina Slomška. Učenca sta se na duhovit in simpatičen način pogovarjala o aktualnih temah in zanimivih kotičkih naše KS, v ozadju pa so se prikazovale fotografije tematike, o kateri je tekel govor. O posameznih tematikah so podrobneje spregovorili povabljeni gostje, večinoma tudi krajani naše KS, in sicer:

ga. Mirjam Suhadolnik, predsednica Turističnega društva Blagajana, je predstavila delovanje tega društva,

dr. Katarina Oblak Brown, predsednica Muzejskega društva Vrhnika, je predstavila zgodovino vrhniške železnice,

arhitekt g. Maj Juvanec je predstavil idejno zasnovo otroškega igrišča, ki se na novo ureja v neposredni bližini blokovskih naselij Vrtnarija in Zlatica,

arheologinja ga. Ivanka Kurinčič pa je spregovorila o arheoloških najdbah na območju KS Vrhnika-Breg.

Dogodek so z glasbenimi točkami popestrili učenci Antona Martina Slomška.

Za otroke, ki so se udeležili dogodka, je prijazno poskrbel učitelj g. Jernej Fefer in otrokom pripravil veliko veselje, ko jih je popeljal po stalni razstavi »Moja Ljubljanica« v pritličju Kulturnega centra Vrhnika.

Na koncu je sledila pogostitev z odličnim čajem vrhniške zeliščarke ge. Terezije Nikolčič, ki smo ga pili v unikatnih šalicah iz njene osebne zbirke. Posebej za ta dogodek pa so v Slaščičarni Berzo spekli piškote v obliki »Cankarjevih brkov« in jih za ta dogodek tudi podarili, za kar smo jim zelo hvaležni! Osebje knjižnice pa je poskrbelo za prav čarobno okrasitev mize z storži in drobnimi lučkami.

Dogodka se je udeležilo okoli 50 krajanov in tudi župan Občine Vrhnika, g. Stojan Jakin.

Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo, saj smo skupaj ustvarili prijeten večer, izvedeli marsikaj novega in zanimivega ter prijetno poklepetali in se podružili.

Na spodnjih fotografijah si lahko ogledate razstavo s predstavitve naše KS, ki je bila v prostorih knjižnice na ogled novembra in decembra 2016.