Letos na čistilni akciji nekoliko večja udeležba, smeti manj kot preteklo leto

Letošnja čistilna akcija na območju KS vrhnika-Breg, ki je bila 21. aprila, tik pred svetovnim dnevom Zemlje, se je pozitivno zaključila – udeležencev je bilo več, smeti v naravi pa manj kot v preteklih letih.

Skupno 31 udeležencev, med njimi tudi 12 gasilcev in veliko otrok, smo pobrali cca. 10 vreč smeti. Med smetmi – tako kot vsako leto – je prevladovala plastična embalaža in pločevinke raznih pijač. Čiščenje je trajalo od 8.30 do 12h. Počistili smo predvsem neposredno okolico vzdolž priljubljene pešpoti, ki poteka po nekdanji trasi železnice, od Gasilskega doma Vrhnika proti Sinji Gorici. Zborno mesto je bilo na lokaciji novonastalega otroškega igrišča Na postaji, kjer je bil ves čas na voljo sok in voda ter seveda vsa potrebna oprema (vreče za smeti, rokavice), predsednica KS Vrhnika-Breg Renata Struna pa je bila tam za vso potrebno podporo in organizacijo.
Čistilno akcijo smo zaključili veselo. S strani KS Vrhnika-Breg je bilo poskrbljeno za jedačo in pijačo; čevapčiče pa so spekli gasilci Gasilskega društva Vrhnika.
Narava je spet zelena in čista na pogled. Močno upamo, da tako tudi ostane, saj ni naš cilj, da večno pospravljamo za nekom – želimo si, da se okoljska zavest vseh nas dvigne na tak nivo, da čistilne akcije ne bodo več potrebne, saj bo vsak poskrbel za čisto okolje v svoji neposredni okolici.