SPOMLADANSKA ČISTILNA AKCIJA 2019

Spoštovani krajani,

obveščamo vas, da smo dne 30 marca 2019  uspešno opravili čistilno akcijo na območju KS Vrhnika – Breg.

Imeli smo dve zbirni mesti in sicer; ob zgradbi PGD Vrhnika in otroško igrišče Na postaji, ki se nahaja za stanovanjskim naseljem Zlatica. Tukaj so udeleženci prejeli zaščitne rokavice, vrečke, orodje in navodilo za delo.

Akcije se je udeležilo skupno 33 oseb. Veseli in hvaležni smo bili, da so se akciji pridružili člani Prostovoljnega gasilskega društva Vrhnika in člani stranke Zeleni Slovenije. V treh urah smo nabrali cca. 30 vreč smeti.

Očistili smo sprehajalno pot po trasi nekdanje železnice na odseku od Gasilskega doma Vrhnika na Jelovškovi ulici, mimo trgovine Mavrica pa vse do odcepa za trgovino Lidl. Čistili smo tudi trate okoli blokov na Vrtnariji. Temeljito smo očistili otroško igrišče Na postaji, kjer smo tudi pregledali, očistili in grabili prodnate površine ter jih s pomočjo gasilcev tudi oprali. Posadili smo travo in travnate površine zalili.

Zelo prav so nam prišle grablje in ostalo vrtno orodje, ki smo ga letos kupili za namen vsakoletne spomladanske čistilne akcije in lažjega urejanja otroškega igrišča.

Našli smo veliko nesnage, ki jo ljudje še vedno nespametno in neodgovorno  odvržejo v naravo. Opuščene avtomobilske gume, polomljeni deli pohištva, velik steklen akvarij, nakupovalni voziček, pa nešteto praznih plastenk, pločevink in škatlic od cigaret, cigaretne ogorke …

Žalosti nas, da smo naleteli na številne pasje iztrebke tako na sprehajalnih poteh kakor tudi na samem otroškem igrišču.

Upamo, da bo v prihodnjih letih odziv na čistilno akcijo še večji, pobranih smeti pa čim manj – in to iz razloga, ker jih sploh ne bo odvrženih v naravo.

Hvala vsem udeležencem, da ste prispevali svoj čas za lepše okolje in za lepši jutri!